Spørgsmål til Lars Jørgensen | D-bedre.dk
D'bedre - byg med omtanke
   ≡ 

Vi lukker snart denne side, da den har for få besøg.


 
Spørgsmål til Lars Jørgensen
om det at bygge med omtanke
og med hensyntagen til miljøet

For at indsnævre søgning, kan der indtastes indtil 3 søgeord, adskilt af mellemrum
- eller vis alle spørgsmål og svar.

Annonce

Viser 10 tilfældige spørgsmål...

Isolering af kælder

? Hej

Jeg har lige købt et dejligt hus fra 1950. Huset er med høj kælder (205cm indv. lofthøjde) hvor ca. 130 cm er under terræn. Hvordan isoleres kælderen bedst?

Jeg kan informere om at der ingen synlige tegn er på fugt, selvom huset ikke er specielt vedligeholdt de sidste 10 år.

mvh Martin


! Hej Martin

Jeg kan ikke give dig et konkret råd uden at kende de faktiske forhold hos dig, men for mig at se kan du enten isolere fundamentet udvendigt med EPS (se hos www.jackon.dk (Thermisol)) eller indvendigt med det samme i en væg uden reglar.

Lars

Rotter og mus

? Hvordan er det med rotter og mus i papiruld og hør som isolering på loftet og vægge.

Er papir uld ikke et godt redematriale?

Hvad gør man?

Poul Erik


! Hej Poul Erik

Der kører et forsøg på Århus universitet vedrørende rotter og mus i hør- og mineraluldsisolering og den foreløbige melding er at dyrene ikke foretrækker det ene produkt for det andet. Jeg har selv brugt papir i mange år og har faktisk aldrig fundet reder i papirisolering - måske er det tilsætningsstofferne de ikke kan lide. Aviser som sådan er jo et meget attraktivt redemateriale.

Lars

Stabilisering af ler

? I 10 år har jeg arbejdet i Congo med CINVA RAM (hånd)presser og har eksperimenteret med cement stabiliserede sten som alternativ for den alt for energikrævende røde mursten.

Vi har bygget flere huse med det materiale (på størrelse med munkesten) som har store fordele over soltørrede sten og koster væsentlig mindre end de ellers hyppigt anvendte cementblocks.

Har man forsøgt at lave stabiliserede sten i Danmark?

Gerrit


! Hej Gerrit

Lerstensfabrikken Aps i Ringsted (Per Sørensen tlf 26 34 65 15) har foretaget enkelte forsøg med det, men har foreløbig ikke haft en egentlig produktion, og der er en hollænder der har produceret stabiliserede lersten til et byggeri i Mariager. Arkitekt var Tegnestuen Vindrosen i Sorø.

Lars

Lersten

? - Kan lerstenen bruges som klimaskærm - og hvis ja - hvilke efterbehandlinger kan anvendes?

- Kan lerstenen bruges som bærende mur i énfamiliehuse?

- kan lerstenen bruges som BS konstruktion?

Mvh. Jakob


! Hej Jakob.

Svaret er ja til alle dine spørgsmål.

Man kan pudse sin lervæg med lermørtel eller med hydraulisk kalkmørtel og herefter kan den kalkes eller males med silikatmaling.

Lars

Tagrender

? Hej Lars,

Fin udsendelse men men - bliver pvc ikke nedbrudt af solens ultaviolette stråler?

Hilsen holger.


! Hej Holger.

PVC`en gør plastrenden modstandsdygtig overfor lyset, uden den ville renden ikke kunne holde så længe.

Lars

Radon gas og 10 cm flamingoplader

? Kære Lars

Tak for jeres udmærkede program. Jeg er netop ved at totalrenovere badeværelse i sommerhus fra 1973, da der har været fugt og myrebo i en del af træværket. Jeg er blevet anbefalet at grave hele flise/beton, lecakugle og gruslaget op og derpå grave yderligere 30 cm ned i jorden. Dette har jeg nu gjort, hvorefter jeg vil hælde ca. 30. cm stampet stabilgrus, 22 cm blandet thermisol og allerede indkøbte 10 + 2 cm flamingoplader (er det ok at anvende disse allerede indkøbte flamingoplader?), sætte et armerings gitter op og lade mureren støbe et ca. 10cm betongulv med 3 cm afretningslag. Jeg vil opsætte 15 mm Fermacell fibergibsplader i ét lag på væggene direkte oven på trækonstruktionen, som har en 30 cm afstand mellem lægterne og isolere inden i væggen med 5cm tykke rockwool måtter. Lyder denne fremgangsmåde fornuftig? Hvad gør jeg for at slippe for Radon gas udslip fra gulvet i badeværelset?


! Kære Steen

Din plan lyder umiddelbart meget fornuftig. Jeg ved ikke hvad dine allerede indkøbte flamingoplader kan klare trykstyrkemæssigt eller hvor gode de er til at stoppe opsivende fugt (kapillarvirkning). Det må leverandøren kunne oplyse. Hvis betonlaget er lavet rigtigt kan det holde radongasserne nede. Du kunne eventuelt isolere med hør.

Lars

Hulmursisolering

? Hvilket materiale vil du anbefale til hulmursisolering? Der er tale om et hus fra 1929 men en halvandenstens mur. Udvendigt er huset pudset op. Er der mulighed for at der opstå nogle problemer efter en hulmursisolering - f.eks. frostsprængninger?

Venlig hilsen Mads


! Hej Mads

Jeg synes det er en god ide at hulmursisolere huset, men det er vigtigt at facaderne er tætte mod slagregn, så hvis pudsen er i orden skulle du ikke have problemer. Det er bedst for huset at overfladebehandlingen er diffusionsåben, altså gerne kalk, indfarvet mørtel, cempexo, silikat maling eller lign, men ikke plastikmaling. Jeg vil anbefale papirisolering hvis det er en god mur og genbrugsflamingo hvis den ikke er helt god.

Lars

Thermisol isolering

? Hej Lars.

Jeg så i jeres udmærkede program, hvordan i isolerede med Thermisol direkte på jorden. Vi har selv et gammelt hus med plankegulv og uisoleret krybekælder under. Der er ca 30-50 cm fra gulv til jord. Ved en isolering af gulvet er vi nødt til at brække det eksisterende gulv op, da der ingen adgang er til krybekælderen, og jeg tænkte at dette måtte være løsningen for at undgå vind/træk fra krybe kælderen.

Mit spørgsmål går på om det er bedre at bruge thermisol isolering kontra rockwool?

Og hvad med ventilationen i krybekælderen hvis der lægges thermisol?

Med venlig hilsen


! Hej Thomas

Du kan helt undgå at ventilere under dit gulv hvis du bruger Thermisol. Du skal fjerne alt træværk fra gulvbrædderne og nedefter, fyld op med grus (det skal stampes/vibreres), udlæg dine Thermisolplader, udlæg spånplader flydende og afslut med gulvbrædder.

Således undgår du træk fra gulvet og risikerer ikke råd og svamp. Du kan se og høre nærmere ved at kontakte www.jackon.dk (Thermisol).

Lars

Udvendig isolering

? Vi har købt et hus fra 1956/1972 som er lavet af gasbeton. Vi kunne godt tænke os at udvendig isolere det og derefter pudse det op.

Har du en ide om hvordan det kan gøres ? evt. ca. priser.

Hilsen Niels Arndal


! Hej Niels

Rockwool har et facade system til puds, og Fornyet Energi har udviklet et billigere system som desværre også er baseret på mineraluld. Jeg kender ikke andre systemer til puds, men du kunne forhøre dig om halmplader kan pudses til udvendigt brug (jeg ved at de kan indendørs).

Lars

Isolering af træhus

? Tak for en god udsendelse.

Jeg er den lykkelige ejer af et fint gammelt sommerhus fra 1938, stensokkel, sorte vandrette afrundede planker udvendigt og lodrette gran med mange knaster indvendig. Der er tagpap på taget og lagt 100mm rockwool på loftet, ellers er der ikke isoleret. Jeg vil gerne kunne bruge det om vinteren, hvordan isolerer jeg, skal jeg ofre de indvendige planker eller har du et godt forslag. Gulvet er heller ikke isoleret, der er naturlig udluftning og der lugter ikke af fugt, hvad sker der når jeg begynder at isolerer. Gulver virker ikke koldt.........men måske skulle det også isoleres.

Mange hilsner fra Elisabeth


! Hej Elisabeth

Hvis du skal bruge huset om vinteren bør du isolere ydervægge og også gulvet hvis det er teknisk muligt. Jeg kan ikke rådgive dig om, hvordan det bedst gøres uden et nærmere kendskab til huset. Jeg synes umiddelbart det lyder som om, du bliver nødt til at ofre den indvendige beklædning, men måske kan den genbruges. Du får ikke fugtproblemer ved korrekt udført isolering. Hvis du fortæller mig hvor huset ligger kan jeg måske anvise dig en fornuftig rådgiver i nærheden.

Lars

Annonce


Sidevisninger siden 1. august 2021: 2567.

D'bedre - byg med omtanke
Kontakt os
Sitemap
D'bedre er udgivet af Power Media Production ApS
© 2003-2023, alle rettigheder forbeholdes.
Vi anvender kun web-serverens nødvendige cookies.
Vi gemmer ingen data.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google's annoncer og YouTube video.
Web-design © PMP Group - version: 13-11-2021.