Spørgsmål til Lars Jørgensen | D-bedre.dk
D'bedre - byg med omtanke
   ≡ 

Vi lukker snart denne side, da den har for få besøg.


 
Spørgsmål til Lars Jørgensen
om det at bygge med omtanke
og med hensyntagen til miljøet

For at indsnævre søgning, kan der indtastes indtil 3 søgeord, adskilt af mellemrum
- eller vis alle spørgsmål og svar.

Annonce

Viser 10 tilfældige spørgsmål...

Vinduer m.m. ?

? Hvad er miljøprofilen på de dejlige næsten vedligeholdelsesfrie plastvinduer?

Programmet, er det egentlig ikke bare et reklameprogram der er sponsoreret af de som bliver bliver nævnt?


! Hej Flemming

De plastvinduer jeg har haft med at gøre har ikke været dejlige og næsten vedligeholdelsesfri. De første vinduer man producerede er gået til og jeg synes ikke at de senere produktioner foreløbig har set for lovende ud, men jeg kan da ikke afvise at man er blevet bedre til det - jeg tvivler.

Sammenligner man med dårlige trævinduer med masser af imprægneringsvæske er plastvinduers miljøprofil sikkert god nok. Men sammenlignet med et godt linoliemalet kernetræsvindue ser det ikke så godt ud.

Mine vurderinger af materialerne er mit bedste bud på hvordan de forskellige materialer og systemer kan gavne og skade i en praktisk anvendelse. Jeg kommer med mine anbefalinger efter at have brugt den viden jeg er i besiddelse af og den omtanke på miljø og økonomi jeg mener man skal have for at bygge forsvarligt.

Lars

Træ/alu vinduer?

? Hej byggeekspert.

Ganske kort. Vi påtænker en større glas kvist opført i vores ældre landbrugs ejendom, af hensyn til besværlig/ingen vedligehold, tænker vi denne udført i træ/alu.

Så gerne lidt om fordele, fabrikanter, ulemper hvis der er nogle?

Venlig hilsen, René Kjær.


! Hej Rene

Der bliver lavet gode træ/alu-vinduer i Danmark og de er vedligeholdelsesmæssigt rigtig gode. Det er godt for miljøet når vinduerne har lang holdbarhed og ikke skal skiftes om 15 år. Det negative ved alu-vinduer er at aluminium bruger mange ressourcer ved fremstillingen og mig bekendt bruger alle producenterne giftig vakuumimprægnering i træet.

Så der er både for og imod. Et alternativ kunne være et linoliemalet vindue som også er meget vedligeholdelsesvenligt.

Lars

Mahognivinduer?

? Hej

Vi har fået nye mahognivinduer i vores hus. Da vi efterfølgende malede indvendige vægge, er der desværre kommet noget maling på træet (vandbaseret maling). Af en eller anden grund kan vi ikke bare vaske det af igen. Træet har fået nogle lyse halvgennemsigtige hvide pletter. Hvordan fjerner vi dem bedst?

Er der forskel på de olier vinduerne kan behandles med ? Og hvilken type er den bedste?

Mvh Hans Odgaard


! Hej Hans

Det ved jeg ikke noget om. Prøv hos en af linoliemalingsproducenterne fx. www.damsonpaint.dk.

Lars

Opvarming af anneks?

? Jer skal have opvarmet et anneks (60 m²) til 10-12 grader minium om vinteren. Annekset vil blive isoleret med mellem 200-300 mm mineraluld overalt. Jeg har ca. 60 m til hovedhuset der opvarmes med træpiller. Hvilken løsning kan du få øje på?

Tak for et fint program.
Mvh. Niels


! Hej Niels.

Den er altid svær.

Der er El jo nemt. Du må købe en andel i en vindmølle der dækker forbruget.

Og så synes jeg i øvrigt du skulle bruge noget hør eller papir til at isolere med.

Lars

Mineraluld

? Hej Lars

Jeg har med stor interesse læst dine svar, specielt omkring isolering og det undre mig at du henviser til hørisolering, ifølge flere tømmerhandlere er dette ikke i handlen længere, det var efter sigende 3-4 gange dyrere end mineraluld og kunne ikke sælges ???

Hvad har du imod mineraluld f.eks. Isover - ifølge deres hjemmeside består dette af 80 % genbrugsglas og derved skånes miljøet for 28-30.000 tons affaldsglas pr år.


! Hej Lars

Mineralulden har flere ulemper. Det klør og kradser og er usundt at arbejde med. Den kræver en dampspærre i ydervægs- og tagkonstruktioner som ødelægger bygningens evne til at “ånde” og det kan give et dårligt indeklima. Når mineraluld skal bortskaffes lægges det på depot til evig tid, det kniber med pladsen på lossepladserne. Der bruges giftige kemikalier i mineraluld og endelig bruges der en stor mængde energi til at smelte glas og sten. Hvis mineralulden blev pålagt udgiften til oprydning efter produktion og bortskaffelse ville den nok være dyrere end alternativerne. Så længe vi alle sammen betaler for oprydningen kan mineralulden som regel konkurrere på prisen, men hørren er ikke meget dyrere og papirisolering er i mange tilfælde endda billigere.

Lars

Skorsten

? Hej Lars

Jeg har et hus med vandskuret udvendigt murværk, men skorstenen er ikke vandskuret, nu er det, at det hele er malet med en facademaling, Hygæa eller noget lignende, og jeg ville gerne om jeg kunne få det renset af skorstenen og give den indfarvet murcem i stedet, så jeg ikke længere behøver kravle rundt på taget hver gang den skal males, tror du at du kan være mig behjælpelig med et godt råd til at få malingen af med, så murcem/skalcem'en ka' bide???

På forhånd tak, Birger


! Hej Birger

Jeg kender kun den hårde vej. Sandblæsning, skrabejern, stålbørste osv.

Men jeg tror nu ikke du slipper for en jævnlig vedligeholdelse - skorstenen er meget udsat.

Lars

Gas-radiatorer

? Vi har et lille hus, der er el-opvarmet. Dvs. egentligt er der slukket for el-radiatorerne og i stedet for tændt for brændeovnen placeret i midten af huset. Desværre kræver sådan en karl jo at blive “fodret” jævnligt og i stedet for at investere i et pillefyr overvejede vi at supplere med en gasradiator. Er det noget du kan anbefale?


! Hej Kim

Hvis det er flaskegas I vil fyre med bliver det rimeligt dyrt i drift og I kan også få nogle kondensproblemer. I kunne måske investere i en bedre brændeovn eller allerbedst i en masseovn, som kun behøver at blive fodret en gang i døgnet. Prøv at checke [f/e].

Lars


? Tak for svaret.

Vi har naturgas ude i vejen, så det var det vi ville bruge.

Vi vil nemlig gerne have gaskomfur, så ville det være to fluer med et smæk.

Jeg håbede bare at kondensproblemet var løst. Vi har før boet hvor vi fyrede med flaskegas og gasovn og det var jo som at bo i en ostebutik, så da jeg så det vægmonterede gasovne håbede jeg lige ..., men ok. Vi kigger lidt videre.


! Jeg tror faktisk man kan få nogle naturgas radiatorer som ikke giver kondensproblemer.

Lars

Gipsplader

? Idet jeg er ved at komplet renovere nyt hus, anmoder jeg Dem venligst om at være behjælpelig med følgende: Jeg har i okt./nov. måned set Deres udsendelse, hvor man til væggene brugte andet end gipsplader, som var lavet af “brugt papir” el.lign., og som var stærkere. Husker ikke, hvad det hed, eller hvor man kan købe det. Vil De venligst oplyse mig nærmere herom?!

Venligst, Hayel Celik


! Hej Hayel

Det har været www.fermacell.dk.

Lars

Skorsten

? Hej Lars

Jeg har revet en skorsten ned og skal nu pudse vægen men men trækker det sorte nu igennem det nye pudslag og hvad skal jeg gøre for at forbygge det?

Med venlig hilsen , Olsen


! Hej Ole

Man kan lægge staniol på de sorte områder eller man kan give de sorte sten shelllak. Begge dele er svære at pudse på. Prøv at kontakte www.kalk.dk (Jurakalk) måske her de en bedre ide.

Lars

Ludbehandling af høvlede profilbrædder

? Hej Lars Jørgensen

Jeg har et hus i to plan fra 1980, hvor 1. sal er beklædt indvendigt med høvlede profilbrædder. Disse brædder er efterhånden næsten orange. Jeg ved, at det er for sent at ludbehandle dem med ægte lud. Jeg har også set produkter hvor man kan male dem, men man kan stadig se det orange igennem den hvide farve.

I Matas så jeg på en flaske brintoverilte, at man kan lysne gule brædder med dette produkt. Har du nogen erfaring med det?

mvh. Finn Sander Jensen


! Hej Finn

Nej det har jeg ikke, men prøv at få råd hos linoliemalingsproducenterne fx. www.damsonpaint.dk.

Lars

Annonce


Sidevisninger siden 1. august 2021: 4431.

D'bedre - byg med omtanke
Kontakt os
Sitemap
D'bedre er udgivet af Power Media Production ApS
© 2003-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi anvender kun web-serverens nødvendige cookies.
Vi gemmer ingen data.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google's annoncer og YouTube video.
Web-design © PMP Group - version: 13-11-2021.