Spørgsmål til Lars Jørgensen | D-bedre.dk
D'bedre - byg med omtanke
   ≡ 

Vi lukker snart denne side, da den har for få besøg.


 
Spørgsmål til Lars Jørgensen
om det at bygge med omtanke
og med hensyntagen til miljøet

For at indsnævre søgning, kan der indtastes indtil 3 søgeord, adskilt af mellemrum
- eller vis alle spørgsmål og svar.

Annonce

Viser 10 tilfældige spørgsmål...

Skorsten

? Hej Lars

Jeg har et hus med vandskuret udvendigt murværk, men skorstenen er ikke vandskuret, nu er det, at det hele er malet med en facademaling, Hygæa eller noget lignende, og jeg ville gerne om jeg kunne få det renset af skorstenen og give den indfarvet murcem i stedet, så jeg ikke længere behøver kravle rundt på taget hver gang den skal males, tror du at du kan være mig behjælpelig med et godt råd til at få malingen af med, så murcem/skalcem'en ka' bide???

På forhånd tak, Birger


! Hej Birger

Jeg kender kun den hårde vej. Sandblæsning, skrabejern, stålbørste osv.

Men jeg tror nu ikke du slipper for en jævnlig vedligeholdelse - skorstenen er meget udsat.

Lars

Gas-radiatorer

? Vi har et lille hus, der er el-opvarmet. Dvs. egentligt er der slukket for el-radiatorerne og i stedet for tændt for brændeovnen placeret i midten af huset. Desværre kræver sådan en karl jo at blive “fodret” jævnligt og i stedet for at investere i et pillefyr overvejede vi at supplere med en gasradiator. Er det noget du kan anbefale?


! Hej Kim

Hvis det er flaskegas I vil fyre med bliver det rimeligt dyrt i drift og I kan også få nogle kondensproblemer. I kunne måske investere i en bedre brændeovn eller allerbedst i en masseovn, som kun behøver at blive fodret en gang i døgnet. Prøv at checke [f/e].

Lars


? Tak for svaret.

Vi har naturgas ude i vejen, så det var det vi ville bruge.

Vi vil nemlig gerne have gaskomfur, så ville det være to fluer med et smæk.

Jeg håbede bare at kondensproblemet var løst. Vi har før boet hvor vi fyrede med flaskegas og gasovn og det var jo som at bo i en ostebutik, så da jeg så det vægmonterede gasovne håbede jeg lige ..., men ok. Vi kigger lidt videre.


! Jeg tror faktisk man kan få nogle naturgas radiatorer som ikke giver kondensproblemer.

Lars

Gipsplader

? Idet jeg er ved at komplet renovere nyt hus, anmoder jeg Dem venligst om at være behjælpelig med følgende: Jeg har i okt./nov. måned set Deres udsendelse, hvor man til væggene brugte andet end gipsplader, som var lavet af “brugt papir” el.lign., og som var stærkere. Husker ikke, hvad det hed, eller hvor man kan købe det. Vil De venligst oplyse mig nærmere herom?!

Venligst, Hayel Celik


! Hej Hayel

Det har været www.fermacell.dk.

Lars

Skorsten

? Hej Lars

Jeg har revet en skorsten ned og skal nu pudse vægen men men trækker det sorte nu igennem det nye pudslag og hvad skal jeg gøre for at forbygge det?

Med venlig hilsen , Olsen


! Hej Ole

Man kan lægge staniol på de sorte områder eller man kan give de sorte sten shelllak. Begge dele er svære at pudse på. Prøv at kontakte www.kalk.dk (Jurakalk) måske her de en bedre ide.

Lars

Ludbehandling af høvlede profilbrædder

? Hej Lars Jørgensen

Jeg har et hus i to plan fra 1980, hvor 1. sal er beklædt indvendigt med høvlede profilbrædder. Disse brædder er efterhånden næsten orange. Jeg ved, at det er for sent at ludbehandle dem med ægte lud. Jeg har også set produkter hvor man kan male dem, men man kan stadig se det orange igennem den hvide farve.

I Matas så jeg på en flaske brintoverilte, at man kan lysne gule brædder med dette produkt. Har du nogen erfaring med det?

mvh. Finn Sander Jensen


! Hej Finn

Nej det har jeg ikke, men prøv at få råd hos linoliemalingsproducenterne fx. www.damsonpaint.dk.

Lars

Vedligehold af vinduer i rå træ (indvendig)

? Hej Lars

Vi bor i et 5 år gammelt hus. Vi har valgt at lade vore vinduer stå ubehandlet, idet det passer bedst til vores hus. Den dug der danner sig indvendig har dog med tiden gjort bundstykkerne mørke (overflade råd). Vi ønsker ikke at lakke eller male vinduerne. Efter en afslibning har vi har prøvet med Nordsjö - Tinova (lasur-oljebeis-transparent) - anbefalet af farvehandler. Den mørke farve kom dog hurtigt igen. Vinduerne er fra Rationel (fyrretræ).

PS: Vi lufter meget ud - og tørre vore vinduer hver morgen. Det bekymre os meget og vi håber du kan hjælpe os?


! Hej Thomas

Når træet bliver vådt igen og igen bliver det sort. Jeg tror kun I kan holde det pænt ved at få luftet fugten ud så den ikke kondenserer på ruden. Prøv at kontakte en arkitekt, ingeniør eller håndværker og/eller behandle træet med noget der holder træet frit for vand.

Lars

Skimmelsvamp eller.....

? Hej Lars.

Jeg har forrige år købt et Kalmar sommerhus som medbyg. Husets facade er i trykimprægneret fyrretræ. Jeg lod huset stå i et år uden at male det, da forskriften fra Kalmar var at det trykimprægnerede træ skulle "luftes". Her i sommers malede jeg mit hus i et olie produkt som ikke er slutbehandlingen, men kun en behandling mod svamp og lign. Så her til sommer skal huset så males i Pinotex klar olie. Mit problem er nu at jeg har observeret grå sorte pletter på hele mit ru træværk, samt de samme pletter på spær og pyntelister som er færdigbehandlet i heldækkende maling. Disse pletter er jeg bange for er skimmelsvamp, men på de færdig malede spær og pyntelister er det kun overfladisk og kan med en finger gnides af og efterlader en overflade som snavs. Er dette skimmelsvamp eller noget skidt fra regnen?

Med venlig hilsen, Johnny


! Hej Johnny

Det lyder som om det er en form for svamp. Prøv at snakke med en af linoliemalingsproducenterne fx. www.damsonpaint.dk om deres anbefaling til behandling.

Lars

Solvarme

? Hej Lars.

Jeg har et sommer hus på ca. 60 kvm. Huset bliver meget vekslende benyttet i vinter perioden og bliver gang på gang gennemkoldt. Mit spørgsmål til dig lyder så, hvordan kan man opretholde en konstant temperatur over 0 grader i huset uden at man skal bruge store mængder elektricitet.

Kan solvarme på en eller anden måde evt. være løsningen.

Ps. Huset er med fladt tag og opført i gasbeton.

Jan


! Hej Jan

Der findes solfangersystemer der blæser varm luft ind i huset når solen giver lidt om vinteren, men der er perioder hvor frosten får overtaget fordi der ingen sol er, og så er der vel desværre kun el-radiatoren, med termostaten sat på frostfri, tilbage. Men solfangeren kan godt nedsætte el-panelets forbrug.

Lars

Spildevand

? Vi, der bor herude på landet, har ofte problemer med at komme af med spildevandet på den mest miljørigtige måde. Vi har lige fået en spildevandsplan i Haslev kommune, men vores ejendom ligger for langt fra både eksisterende og projekterede kloakanlæg.

Vi påtænker derfor at bygge et PILERENSNINGSANLÆG, men har bl.a. problemer med dimensioneringen. Kan man fx. lige så godt lave anlægget på 4x50 m som på 8x25 m?

På hvilken årstid er det bedst at anlægge pilerensning?

Venlig hilsen, Torben Skovby


! Hej Torben

Det er en god ide at lave et lokalt anlæg. Du kan sikkert få svar på dine spørgsmål på www.pilerensning.dk og hos Transform Aps på tlf. 33 91 11 09.

Lars

Vinduer

? Hej Lars.

Vi har først set en genudsendelse af jeres program d.14-1-04. Jeg håber du vil give os et godt råd alligevel.

Vi bor i et hus hvor vindueslisterne, især de nederste er blevet sorte pga. fugt. Det lader til at man efter montage af vinduerne for 15-20 år siden har behandlet træet med brun træbeskyttelse. de trænger stærkt til en ny behandling. hvad gør jeg nu? Skal jeg male? Skal jeg montere nye trælister eller har du et bedre råd?

Venlig hilsen, Leif


! Hej Leif

Hvis listerne er udtjente skal de selvfølgelig skiftes, hvis de kun er udtørrede kan du mætte dem med linolie og afslutte med linoliemaling. Du kan få råd hos eksempelvis www.damsonpaint.dk.

Lars

Annonce


Sidevisninger siden 1. august 2021: 3179.

D'bedre - byg med omtanke
Kontakt os
Sitemap
D'bedre er udgivet af Power Media Production ApS
© 2003-2023, alle rettigheder forbeholdes.
Vi anvender kun web-serverens nødvendige cookies.
Vi gemmer ingen data.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google's annoncer og YouTube video.
Web-design © PMP Group - version: 13-11-2021.